Lintuatlasaineisto avoimena datana

Tällä sivulla kerrotaan lintuatlasten aineistojen ja tämän sivuston sisällön käyttöoikeuksista.

Luomusta kiinnostaa miten aineistoa käytetään, joten toivomme käyttäjiä kertomaan käytöstä osoitteeseen www(ät)luomus.fi tai Twitterissä Lajitietokeskukselle. Kiitos!

Atlasten aineistot

CC BY

1., 2. ja 3. lintuatlaksen aineistoja saa käyttää, julkaista ja jakaa Creative Commons Nimeä 4.0 -lisenssin mukaisesti.

Lisenssin mukaan lähde ja käytetty lisenssi on mainittava. Voit tehdä tämän esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Suomen 1., 2. ja 3. lintuatlaksen tulokset. Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus, Helsingin yliopisto. Käyttö Creative Commons Nimeä 4.0 -lisenssillä. http://atlas3.lintuatlas.fi/
  • Results of the 1st, 2nd and 3rd Finnish bird atlas. Finnish Museum of Natural History, University of Helsinki Luomus. Used with Creative Commons Attribution 4.0 -license. http://atlas3.lintuatlas.fi/english/

Aineistot:

Ennen kuin käytät aineistoja pyydämme tutustumaan lintuatlaksen taustatietoihin, jotta ymmärtäisit miten data on kerätty ja miten erilaiset indeksit ja luokitukset määräytyvät.

Aineiston ohessa on mukana sarakkeiden selitykset. Aineistossa ei ole tietoja niistä lajeista, jotka lajiluettelossa on merkitty salatuiksi. Salaus on tehty Julkisuuslain 24 § perusteella. Lisäksi 3. atlaksen taustoista kerotaan tällä sivustolla mm. seuraavilla sivuilla:

1. ja 2. atlaksesta kerrotaan kattavasti niiden tulosjulkaisuissa:

  • Väisänen, Risto A.; Lammi, Esa & Koskimies, Pertti 1998: Muuttuva pesimälinnusto. Otava, Keuruu. ISBN 951-1-12663-6.
  • Hyytiä, Kalevi; Kellomäki, Erkki & Koistinen, J. (toimittajat) 1983: Suomen lintuatlas. SLY:n Lintutieto Oy, Helsinki. ISBN 951-95560-3-6.

Tulokset taulukkoina yhdistyksittäin

Lajitekstit ja lajikartat

CC BY NC SA

Tällä sivustolla olevia lajinkuvaustekstejä ja lajikarttoja saa käyttää Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva 4.0 -lisenssin mukaisesti. Lajinkuvaustekstit ovat saatavilla myös tekstitiedostona.

Lisenssin mukaan lähde ja käytetty lisenssi on mainittava. Voit tehdä tämän esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

  • Valkama, Jari, Vepsäläinen, Ville & Lehikoinen, Aleksi 2011: Suomen III Lintuatlas. Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus ja ympäristöministeriö. <http://atlas3.lintuatlas.fi> (kopioitu [päivämäärä]) ISBN 978-952-10-6918-5. Käyttö Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva -lisenssillä.
  • Suomen III lintuatlas – Jari Valkama, Ville Vepsäläinen ja Aleksi Lehikoinen, Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus. Creative Commons Nimeä-Epäkaupallinen-Tarttuva

Lajikuvat

CC

Lajikuvina on käytetty erilaisilla Creative Commons -lisensseillä julkaistuja ja public domainissa olevia kuvia. Näitä saa edelleenkäyttää samojen lisenssien ehtojen mukaisesti. Jokaisen kuvan ja kuvaajan tiedot näkyvät lajisivun alalaidassa.

Luonnontieteellisen keskusmuseon asiantuntijat ovat tarkistaneet että kukin kuva esittää oikeaa lajia. Kuvat on otettu eri puolilla maailmaa, joten kaikissa kuvissa ei välttämättä ole Suomessa esiintyvä alalaji.

Kaikki kuvat ja niiden tiedot ovat saatavissa myös zip-tiedostona (39 Mt).